Faust


«Faust for Kids» er første forestilling i Klassikere for Kids, basert på Goethes tekst.
«Faust for Kids» var nominert til Heddaprisen for årets beste barne og ungdomsforestilling i 2012.

Om forestillingen:
Faust har en kunnskapstørst som virker umulig å slokke. Han forstår at bak hver ting han får vite, hver ting han avdekker, ligger det noe nytt som er skjult, og bak det enda noe mer. Han innser at han aldri vil få vite den fulle og hele sannheten om tingene. Så dukker djevelen opp og tilbyr Faust full tilgang til verden i bytte mot sjelen hans. Faust slår til og blir med på en grenseløs ferd i tid og rom. Konsekvensen av Fausts reise inn i verden er at han skiller seg fra den og fra livet. Det tøylesløse vitebegjæret hans får konsekvenser for andre. Fausts «feilgrep» er at han allierer seg med det onde. Men blir man nødvendigvis ond av den grunn? Finnes ondskapen utelukkende utenfor, eller også inni Faust?

 

«Faust for Kids» er en fysisk-visuell forestilling med fokus på et stemningsskapende lydbilde. Den oppleves til tider skummel av målgruppen, og den stiller krav til at de setter sammen de ulike symbolske handlingene til en helhet.

 

«Faust for Kids» handler om samspillet mellom det gode og det onde. I Goethes tekst finner vi både barnedrap, vold, begjær, himmel og helvete. Med vår tese om at gjennom riktig formidling er all tematikk egnet for barn så vel som voksne, tar vi tak i denne historien og gjør den forståelig og tankevekkende for vårt unge publikum. Barn får stadig innblikk i verdens grusomheter, og derfor synes vi det er viktig å finne måter å tematisere uforståelige, grusomme og onde handlinger innenfor trygge rammer.

Regi: Hildur Kristinsdottir
Dramaturg: Matilde Holdhus
Lydbilde: Stine Janvin Motland og Gyrid Nordal Kaldestad
På scenen: Anders Høgli, Tora Nilsen og Maria Dommersnes Ramvi
Lysdesign: Norunn Standal
Produsent: Mona Larsen
Scenografi: Petter Alstad og Bård V. Stangnes
Plakat: Hreinn Gudlaugsson
Foto: Kristinn Gudlaugsson
Co-produksjon: Black Box Teater

Forestillingen er støttet av: Norsk kulturråd, Kunstløftet, Fond for utøvende kunstnere og Seanse.